Anemone hybrida Koningin Charlotte annemoon

Vasteplant GG213

New product

Hoogte 75-100cm
Bloemkleur roze
Bloeitijd augustus / oktober

More details

1,70 € tax incl.

Volume discounts

Quantity Discount You Save
24 5% Up to 2,04 €

Data sheet

Planten groep Vasteplanten
Uiteindelijke hoogte plant 75-100 cm
Bladkleur Groen blad
Bloemkleur Roze
Standplaats Schaduw of Halfschaduw
Wintergroen Nee
Leverbaar 9x9cm pot p9 0,5 literpot. Per stuk. incl. bemesting
Aantal planten per m² 8

More info

Over Anemone hybrida Koningin Charlotte.

Anemone hybrida Koningin Charlotte bloeit in de periode augustus-oktober met roze opvallende bloemen. De hoogte van Anemone 'Honorine Jobert' bedraagt ruim 100 cm.

Anemone hybrida Koningin Charlotte is onmisbaar in iedere tuin waarmee je in de late nazomer nog veel kleur kunt maken in de tuin. De Herfstanemone is een rijkbloeiende plant met stevige, rechtopgaande stelen, die beslist niet ondersteund hoeft te worden. 

Hele mooie combinaties zijn te maken wanneer Anemone hybrida Koningin Charlotte wordt gecombineerd met bijvoorbeeld Eupatorium maculatum-cultivars, Persicaria amplexicaulis-cultivars of Actaea ramosa-cultivars. Behalve vaste planten kunt u Anemone 'Honorine Jobert' ook combineren met geschikte siergrassen zoals bijvoorbeeld Molinia caerulea-cultivars, Panicum virgatum-cultivars of Miscanthus sinensis-cultivars.


Plantafstand Anemone hybrida Koningin Charlotte.
Het is belangrijk dat je ongeveer 20cm van de rand afblijft en in elke hoek een plant plant.
Soms komen de planten dan iets dichter of iets ruimer te staan zo groeit de border mooi vol.  
Voorkeur gaat uit naar dichter bij elkaar dan ruimer plantadvies is minimaal aantal per m2.
Het makkelijkste is om vierkanten te planten van 35x35 dan kom je ongeveer uit op 10 - 12 stuks per m2.

Snoeien
kan het beste in het najaar worden terug geknipt of in het voorjaar kun je de planten terug knippen op ongeveer 5 tot 10cm hoogte en bemesten zodat ze weer mooi door groeien. Beide manieren zijn goed omdat ze groot zijn en vaak omvallen bij sneeuw heeft het najaar de voorkeur.

Bodem en Standplaats.
Net als veel borderplanten houdt Anemone hybrida Koningin Charlotte van een goed gedraineerde tuingrond. Het liefste staan Anemone hybrida Koningin Charlotte' op een zonnige plaats of op een plek met lichte schaduw.


Bemesten.
Bemest Anemone hybrida Koningin Charlotte met een fijne korrel meststof speciaal voor groenblijvende vasteplanten. Deze is in onze webwinkel te koop onder Vasteplantenmest Vp2. Strooi 1 kg/10 m2. Na het strooien de planten met een zachtebezem voorzichtig schoon aaien zodat er geen mest op de plant blijft liggen.

Bewatering
Sproei met een fijne straal.
Zorg dat de planten niet te nat staan maar ook niet te droog liever in portie’s dan in een keer heel veel. Sproei steeds bij aanhoudende droogte.
Geef pas ingeplante exemplaren de eerste weken extra water om ze goed te laten bewortelen.
's Avonds sproeien spaart water (minder verdamping) maar kan ook de kans op schimmelaantastingen en slakken vergroten doordat het blad langer nat blijft. Vroeg in de ochtend is ideaal. Midden op de dag is het minst gunstige.

Levering
Anemone hybrida Koningin Charlotte Per stuk in 9x9x9cm pot 0.5liter,
Wordt geleverd in een op maat gekozen doos.
Bij het pakket leveren wij ook een plantadvies en tips voor het planten en natuurlijk gratis bemesting.

Winterbescherming Anemone hybrida Koningin Charlotte.
Jonge aangeplante Anemonen moeten in de eerste winter afgedekt worden met een flinke laag droge bladeren. In de daaropvolgende winters hoeft dat vervolgens niet meer.

Download

Vaste planten informatie

De basis over vaste planten o.a. vasteplanten snoeien, vastplanten delen, vasteplanten verjongen, vasteplanten onderhoud, vasteplanten ziekten, vasteplanten bodemgesteldheid, vasteplanten watergeven, vasteplanten overwinteren.

Download (677.31k)