Achillea ptarmica 'The Pearl' Duizendblad

New product

Bloemkleur:Wit,
Bloeitijd:Juni - Augustus, 
Hoogte: 75cm,
Standplaats: Zonnig,
Plantafstand: 12 stuks per ,

More details

1,25 € tax incl.

  • 50-75 cm.
  • Groen blad
  • pot 9x9cm p9 0,5 literpot, prijs per stuks.

Volume discounts

Quantity Discount You Save
24 5% Up to 1,50 €

Data sheet

Planten groep Vasteplanten
Uiteindelijke hoogte plant 50-75 cm
Bladkleur Groen blad
Bloemkleur Wit
Standplaats Zon of Halfschaduw
Wintergroen Nee
Leverbaar 9x9cm pot p9 0,5 literpot. Per stuk. incl. bemesting
Aantal planten per m² 12
Vlinderlokker & bijenplant Ja dit is een Vlinderplant
Snijbloem Ja, Geschikt als pluk of snijbloem voor in de vaas.

More info

Over Achillea ptarmica 'The Pearl'
Achillea ptarmica 'The Pearl' of wel Wit Duizendblad bloeit met vele kleine witte bloemetjes,  In de periode juni-augustus. De hoogte van Achillea ptarmica 'The Pearl' bedraagt circa 75 cm hoog. Duizendblad is goed toe te passen in gemixte vasteplanten borders. Achillea ptarmica 'The Pearl' is zeer sterk en wijnig ziektegevoelig. Plant achillea in grote groepen aan voor een mooier effect.

Bodem en Standplaats.
De soort Achillea zijn van nature voorkomend in Europa. Dit houd in dat hij zich goed thuis voelt in de meeste tuinen. Is daardoor goed winterhard en doet het goed mits de Standplaats en bodem goed zijn. Achillea ptarmica 'The Pearl' is zeer sterk en wijnig ziektegevoelig. De plant groeit in een humusrijke, voedzame grond, die goed water doorlatend moet zijn. Achillea staat graag in het zonnetje dit zorgt voor een goede groei en bloei. Het beste kunt u Achillea ptarmica 'The Pearl'  iedere drie jaar opnemen, scheuren en herplanten om de bloemvorming te behouden.

Plantafstand Achillea.
Plantafstand 12 stuks per m² of op een onderlinge afstand van 30 a 35 centimeter geplant. Een grote groep aanplanten is beter dat geeft meer effect en kijkt mooier dan een enkel polletje. Achillea breidt zichzelf uit door de wortels. Via de wortels wordt de plant groter en groeit het perkje mooi dicht. 

Snoeien Achillea.
Aan het eind van de bloei (augustus - september) moet de keuze worden gemaakt of de uitgebloeide stengels de winter zullen overstaan of dat ze worden afgeknipt. Wie de bloemen wil drogen om te gebruiken in een droogboeket, knipt ze begin augustus af en hangt ze met de bloemschermen naar beneden te drogen. Beide zijn prima je kunt ze voor de winter terug snoeien of na de winter.

Bemesting Achillea.
Geeft deze vasteplant bemesting uit onze webwinkel voor Bladverliezende vasteplanten.

Levering Achillea.
Achillea ptarmica 'The Pearl' wordt in een p9 pot geleverd dit is een vierkante pot van 9x9cm. Wordt met bemesting geleverd.

Download

Vaste planten informatie

De basis over vaste planten o.a. vasteplanten snoeien, vastplanten delen, vasteplanten verjongen, vasteplanten onderhoud, vasteplanten ziekten, vasteplanten bodemgesteldheid, vasteplanten watergeven, vasteplanten overwinteren.

Download (677.31k)