Achillea millefolium 'Cerise Queen' Duizendblad

New product

Bloeikleur: Roze,
Bloeitijd: juni - augustus,
Planthoogte: 75 cm - 100 cm,
Standplaats: Zonnig,
Plantafstand: 12 stuks per ,

More details

1,25 € tax incl.

  • 75-100 cm.
  • Groen blad
  • pot 9x9cm p9 0,5 literpot, prijs per stuks.

Volume discounts

Quantity Discount You Save
24 5% Up to 1,50 €

Data sheet

Planten groep Vasteplanten
Uiteindelijke hoogte plant 75-100 cm
Bladkleur Groen blad
Bloemkleur Roze
Standplaats Zon of Halfschaduw
Wintergroen Nee
Leverbaar 9x9cm pot p9 0,5 literpot. Per stuk. incl. bemesting
Aantal planten per m² 12

More info

Over Achillea millefolium 'Cerise Queen'
Achillea millefolium 'Cerise Queen'  of wel Roze Duizendblad bloeit met platte schermen, die bezet zijn met tal van kleine roze bloemen. In de periode juni-augustus. De hoogte van Achillea millefolium 'Cerise Queen' bedraagt circa 75-100 cm hoog. Achillea millefolium 'Cerise Queen'  is een goede snijbloem en vlinder lokkende plant. Achillea millefolium 'Cerise Queen' is zeer sterk en wijnig ziektegevoelig.

Bodem en Standplaats.
De meeste soorten Achillea zijn van nature voorkomend in Europa. Dit houd in dat hij zich goed thuis voelt in de meeste tuinen. Is daardoor goed winterhard en doet het goed mits de Standplaats en bodem goed zijn. De plant groeit in een humusrijke, voedzame grond, die goed water doorlatend moet zijn. Achillea staat graag in het zonnetje dit zorgt voor een goede groei en bloei.

Plantafstand Achillea.
Plantafstand 12 stuks per m² of op een onderlinge afstand van 30 a 35 centimeter geplant. Een grote groep aanplanten is beter dat geeft meer effect en kijkt mooier dan een enkel polletje. Achillea breidt zichzelf uit door de wortels. Via de wortels wordt de plant groter en groeit het perkje mooi dicht. 

Snoeien Achillea.
Aan het eind van de bloei (augustus - september) moet de keuze worden gemaakt of de uitgebloeide stengels de winter zullen overstaan of dat ze worden afgeknipt. Wie de bloemen wil drogen om te gebruiken in een droogboeket, knipt ze begin augustus af en hangt ze met de bloemschermen naar beneden te drogen. Beide zijn prima je kunt ze voor de winter terug snoeien of na de winter.

Bemesting Achillea.
Geeft deze vasteplant bemesting uit onze webwinkel voor Bladverliezende vasteplanten.

Levering Achillea.
Achillea millefolium 'Cerise Queen'  wordt in een p9 pot geleverd dit is een vierkante pot van 9x9cm. Wordt met bemesting geleverd.

Download

Vaste planten informatie

De basis over vaste planten o.a. vasteplanten snoeien, vastplanten delen, vasteplanten verjongen, vasteplanten onderhoud, vasteplanten ziekten, vasteplanten bodemgesteldheid, vasteplanten watergeven, vasteplanten overwinteren.

Download (677.31k)