Vinca minor Alba Witte Maagdenpalm.

New product

Bloemkleur: Wit,
Bloeitijd: februari -  mei,
Hoogte: 20cm.

More details

1,45 € tax incl.

  • 0 tot 25 cm.
  • Groen blad

Volume discounts

Quantity Discount You Save
24 5% Up to 1,74 €

Data sheet

Planten groep Vasteplanten
Uiteindelijke hoogte plant 10-25 cm
Bladkleur Groen blad
Bloemkleur Wit
Standplaats Schaduw of Halfschaduw
Wintergroen Ja
Leverbaar 9x9cm pot p9 0,5 literpot. Per stuk. incl. bemesting
Aantal planten per m² 12

More info

kleine maagdenpalm Vinca minor Alba wit is een sterke wintergroene bodembedekkende Vasteplant.  De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Vinca minor Alba is een bodembedekker die goed dichtgroeit en daardoor het onkruid goed kan onderdrukken.
De bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bloemkleur is Wit van Vinca minor Alba maar je hebt ook nog Vinca minor blauw en Vinca minor Atropurpurea Paars.
 Vinca minor Alba is geschikt voor iedere standplaats en groeit zelfs in de schaduw, een zeer sterke bodembedekker. In de zon zal de maagdenpalm meer bloemen krijgen dan in de schaduw de bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn.

De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-12 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.

 Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere vasteplanten omdat hij deze overwoekerd kan wel goed gecombineerd worden met bomen of hogere struiken.

Combineren

Een goudencombinatie is het om een vak Vinca minor Alba te planten en daar hoge annemone tussen te planten zoals Anemone hybrida Honorine Jobert wit of Anemone hybrida Koningin Charlotte roze dit omdat Vinca minor Alba in het voorjaar bloeit en annemone in het najaar een gouden combinatie omdat Vinca minor Alba wintergroen is en annemone niet zo is het vak altijd groen en heb je vele bloemen. 

Vinca minor Alba is ongeveer hetzelfde als Vinca minor 'Gertrude Jekyll' 
Onderhoud
Vinca minor Alba is een makkelijke plant. Hij houdt van een voedselrijke grond jaarlijks mesten met een organische korrelmeststof is aan te raden. Vinca minor Alba breidt zich geleidelijk uit met uitlopers en is prima binnen de perken te houden door ze af te steken met een spade of afknippen met heggeschaar. Eén ding staat in ieder geval vast op de plaats waar maagdenpalm aangeplant is zal geen onkruid meer groeien.           
Vinca minor Alba maagdenpalm wit staan in p9 cm pot dit is een 9x9cm pot 0.5 liter.                                         

Download

Bodembedekkers

Keuze hulp bij de juiste groenblijvende bodembedekker. Hierin hebben wij 8 vasteplanten soorten geselecteerd voor u.

Download (433.57k)

Vinca maagdenpalm

Etiket van vinca maagdenpalm algemene informatie, maagdenpalm onderhoud, maagdenpalm combinatie advies.

Download (635.49k)

Vaste planten informatie

De basis over vaste planten o.a. vasteplanten snoeien, vastplanten delen, vasteplanten verjongen, vasteplanten onderhoud, vasteplanten ziekten, vasteplanten bodemgesteldheid, vasteplanten watergeven, vasteplanten overwinteren.

Download (677.31k)