Carex Irish Green Zegge

New product

Uiteindelijke hoogte: 35cm.
Blad kleur: Groen
wintergroen

More details

1,65 € tax incl.

  • 25-50 cm.
  • Groen blad

Volume discounts

Quantity Discount You Save
24 5% Up to 1,98 €

Data sheet

Planten groep Siergrassen
Uiteindelijke hoogte plant 25-50 cm
Bladkleur Groen blad
Standplaats Zon of Halfschaduw
Wintergroen Ja
Leverbaar 9x9cm pot p9 0,5 literpot. Per stuk. incl. bemesting
Aantal planten per m² 8

More info

Carex  ' Irish Green' is een fris groenbladige, kleine soort (35cm hoog)ook bekend onder de naam Wintergroene zegge.

Door dat Carex ' Irish Green' wintergroen is, is dit een ideale plant om accenten te leggen in tuinen.  Makkelijk toe te passan als bijvoorbeeld bodembedekker in grote groepen kom deze goed tot zijn recht, Carex  ' Irish Green' is een onderhoudsvriendelijk siergras, ze zijn makkelijk in de verzorging en onderhoud. Carex  ' Irish Green' heeft een polvormige groeiwijze en woekert niet.

De bloei van Carex is mooi om te zien. De Carex  "Irish Green" bloeit in mei met lichtgele stengeltjes met kleine licht bruine aren. 

Carex vind het fijn om in vochtige tot natte grond te groeien, dit verdragen ze zeer goed ze kunnen ook op een droge standplaats staan maar op een licht vochtige plaats doen ze het beter. 

Carex staat graag in het zonnejte. Doet het ook goed in de halfschaduw.

De Carex "Irish Green" blijft in de winter groen en kunnen temperaturen van -24ºC verdragen zeer winterhard. Er kunnen soms wat dode puntjes in het blad komen van de strenge winters in het voorjaar kun je ze terug snoeien tot kleine bolletjes en ze groeien weer uit tot mooie planten. Verder heeft Zegge weinig onderhoud nodig, Bij droge zomers grond vochtig houden en bemesten in het voorjaar met wat van onze siergrassen mest is eigenlijk alles.

Plantafstand 8 stuks per m2 zie afbeelding voor meer infortie over plantafstand.

Prijs per stuk incl. bemesting potmaat p9 9x9cm pot 0,5 liter.

Download

Siergrassen algemeen

Siergrassen informatie over Siergrassen snoeien, Siergrassen delen, Siergrassen verjongen, siergrassen , siergrassen onderhoud en siergrassen algemeen.

Download (535.63k)